El futbol a peu és un esport que es va crear el 2011 a Anglaterra com un esport sense contacte per a gent gran, amb normes molt simples, tenint en compte principalment qüestions de salut i de seguretat.

Malgrat que el futbol a peu comparteix similituds amb el futbol, té també moltes diferències. La principal diferència és que en el futbol a peu no es pot córrer. Però pots caminar tan ràpid com vulguis, mentre tinguis sempre un peu sobre el terra.


Qui pot jugar a Futbol a Peu?

El Futbol a Peu és un esport concebut per ser jugat per homes i dones majors de 40-50 anys. Malgrat tot, qualsevol persona, de qualsevol edat o sexe, pot jugar a Futbol a Peu degut a la manca de contacte i el desgast de córrer. Els equips són, normalment, a més, mixtes en edat i sexe.

També és un esport ideal per a gent més jove en procés de recuperació d'una lesió perquè l'ajuda a recuperar la forma física sense el risc de recaure alhora que s'ho passa molt bé.


Beneficis saludables del Futbol a Peu

El Futbol a Peu ofereix multitud de beneficis per a la salut de les persones grans, com ara la reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, diabetis tipus 2 i accidents cerebrovasculars. Afavoreix canvis positius en l'equilibri postural, la pressió arterial, el colesterol, la freqüència cardíaca en repòs, els nivells de sucre en la sang i la densitat òssia, tots ells indicadors d'una bona salut general.

El Futbol a Peu és una excel·lent manera de mantenir-se en forma i saludable: els estudis han demostrat que pot ser eficaç en el tractament de la hipertensió lleu a moderada i pot produir una activitat aeròbica elevada amb millores notables en l'oxidació dels greixos i la potència aeròbica.

Cal destacar, a més, que aquest beneficis se senten mentre els jugadors i jugadores es diverteixen, la qual cosa fa que la gent sigui molt més propensa a fer exercici en lloc de veure'l com una tasca.